0165 541 949 info@ecolopplus.nl

ZEEFDRUK

Kies voor zeefdruk als u waarde hecht aan de kleurechtheid van uw huisstijl

Zeefdruk is dé methode bij uitstek als u waarde hecht aan de kleurechtheid van uw logo of huisstijl. Op veel soorten materialen is een afdruk gemaakt met zeefdrukken duurzaam houdbaar, ook bij gebruik buitenshuis. Om deze manier van drukken met regulier printen te vergelijken, vindt u hieronder een korte uitleg.

Wat is zeefdruk?

Zeefdrukken komt van oorsprong uit Japan. Op een raamwerk bespannen met fijn gaas wordt een lichtgevoelige emulsie aangebracht. Het ontwikkelen van deze emulsie gebeurt met Uv-straling. De vlakken die inkt moeten doorlaten worden schoongewassen. Zo ontstaat een raamwerk waar de inkt slechts gedeeltelijk doorheen gedrukt kan worden.

Het raam wordt op het te bedrukken oppervlakte vastgelegd. Na het aanbrengen van de inkt op het raam, drukt een zogenaamde rakel deze door het gaas. Bij het drukken van meerdere kleuren wordt telkens een ander raam gebruikt dat voor een bepaalde uitsnede apart geprepareerd wordt.

De zeefdrukkerij

Omdat zeefdrukken een arbeidsintensieve methode is, wordt het toegepast bij drukwerk van kleine of unieke oplages.  Door de opkomst van modernere alternatieve printmethodes zijn er tegenwoordig minder bedrijven die deze dienst aanbieden. Toch weten klanten voor grafische en industriële zeefdruk onze zeefdrukkerij te vinden, omdat ze ervaren dat zeefdrukken een aantal voordelen kent:Omdat zeefdrukken een arbeidsintensieve methode is, wordt het toegepast bij drukwerk van kleine of unieke oplages.  Door de opkomst van modernere alternatieve printmethodes zijn er tegenwoordig minder bedrijven die deze dienst aanbieden. Toch weten klanten voor grafische en industriële zeefdruk onze zeefdrukkerij te vinden, omdat ze ervaren dat zeefdrukken een aantal voordelen kent:

  • Zeefdrukinkt is niet transparant (in tegenstelling tot digitaal printen) en dekt extreem goed.
  • Omdat je met zeefdrukinkt exacte PMS kleuren kunt afdrukken (Pantone Matching System), is de afdruk 100% kleurecht.
  • De inkten van een zeefdruk kunnen variëren in dikte en samenstelling. Denk aan thermische inkten, de toevoeging van glitters, geleidende deeltjes of reliëfdeeltjes.
  • De ondergrond van een zeefdruk kan uit diverse materialen bestaan en diverse kleuren hebben. Denk aan metaal, hout, textiel, polycarbonaat, etc.
  • Zeefdrukken zijn bestand tegen weersinvloeden en daarom uitstekend buiten te gebruiken.

Voor origineel drukwerk dat duurzaam is en tegen een stootje kan, kiest u zeefdruk. Ontdek onze mogelijkheden en vraag onze medewerkers om meer informatie.

Of bel: 0165 541 949