0165 541 949 info@ecolopplus.nl

Met een intercom of videofoon ben je nooit meer niet thuis. Vaak worden intercomsystemen geplaatst bij een entree van een verzamelgebouw. Op die manier zijn bezoekers verplicht zich te melden en komen ze niet zomaar binnen. Daarom hebben appartementencomplexen een intercom, tegenwoordig vaak in combinatie met beeld. Maar ook steeds meer particulieren schaffen een videofoon aan. Om veiligheidsredenen of omdat ze het prettig vinden op deze manier altijd de mogelijkheid te hebben om met een bezoeker te communiceren.

Het gemak van een intercom of videofoon

Moderne intercomsystemen zijn vanaf bijna iedere gewenste plek te bedienen. Dat betekent dat dit ook via de smartphone of tablet kan. Op die manier is het altijd mogelijk om toegang te verlenen, ook wanneer je niet in het gebouw of de woning aanwezig bent. Of om te communiceren met bijvoorbeeld de bezorger van een pakketje. Bovendien kun je hiermee gemakkelijk de indruk wekken dat je thuis bent als er ’s avonds wordt aangebeld door een verkoper. Dat geeft een veilig gevoel.

Installeren van een videofoon of overstappen vanaf een intercom

Wie al een intercomsysteem heeft kan eenvoudig overstappen op een exemplaar met video. De bedrading is reeds aanwezig en dat maakt het vervangen heel gemakkelijk, ook in appartementencomplexen en verzamelgebouwen. Is er nu nog geen intercomsysteem? Ook dan is installatie eenvoudig en meestal binnen een aantal uur gerealiseerd. Het nieuwe systeem wordt door de gebruikers gekoppeld aan een smartphone of tablet, daarna is het voor hen mogelijk om te communiceren met een bezoeker die aanbelt.

De voordelen van een intercom met video

Een intercomsysteem met video biedt veel voordelen:

  • Altijd zien wie er voor de deur staat;
  • Communiceren met een bezoeker, ook als je zelf niet aanwezig bent;
  • Het geeft een veilig gevoel en wekt de indruk dat er iemand thuis is;
  • Wanneer er een onveilige situatie ontstaat kan er ingegrepen worden voordat de bezoeker in het gebouw of de woning aanwezig is;
  • Koppelen aan de smartphone of tablet, een vaste bevestigingsplaats binnen is niet nodig;
  • Bezoekers toegang verschaffen die juist wel binnen mogen komen.

Ecolop Plus heeft intercom-en videofoonsystemen in het assortiment voor grote en kleine gebouwen en appartementencomplexen. Wij denken graag mee en bekijken welke optie geschikt is. Neem vrijblijvend contact met ons op.