0165 541 949 info@ecolopplus.nl

BEWEGWIJZERING
SYSTEEM iX

Eenvoudig, chique en flexibel waren de uitgangspunten bij de ontwikkeling van systeem iX. Met als resultaat licht gebogen aluminium profielen, waarin een insert kan worden geplaatst met een beschermplaatje ervoor. De minieme sponningen geven de borden een strak uiterlijk. En de afwerking met opmerkelijk getailleerde kappen maakt het geheel af.Met talloze maten tussen DIN A7 en DIN A3 realiseert u met systeem iX een zeer complete bewegwijzering, die schitterend aansluit bij de interieurs van vandaag.

Beschrijving:

  • De profielen zijn uit geëxtrudeerd aluminium AlMgSi 0.5 F22, dat in een laagdikte van 15 muis geanodiseerd.
  • De kappen, die het profiel aan de kopse kanten afwerken, zijn uit high-impact polyamide kunststof; leverbaar in grijs en zwart.
  • De beschermplaatjes, waarachter de inserts zitten, zijn van anti-reflex axpet.
  • De montage van wandborden kan met speciale montagestrips (met wiggetjes), dubbelzijdig tape of met schroeven door verzonken gaatjes; voor de montage van hangborden zijn diverse ophangsystemen leverbaar

Afmetingen:

Zolang u binnen de hiernaast genoemde extrusiebreedten blijft, kan ieder bord worden gemaakt.

Een aantal veelgebruikte (insert)maten (breedte x hoogte in mm):

  • deur-en wandborden: 105×75 (A7), 105×149 (A6), 149×105 (A6),149×210 (A5), 210×149 (A5), 210×297 (A4), 297×420 (A3)
  • hangborden: 500×105, 600×149, 500×210, 600×210
  • haaks-op-de-muur borden: 105×105, 149×149, 210×149 (A5), 297×210 (A4)

Systeem iX Hangbord

Bij de altijd dubbelzijdige hangborden zitten de sponningen altijd boven en onder. De hangborden worden kops afgewerkt met een geanodiseerd aluminium afdekkap; afhankelijk van het plafond verzorgen wij een mooie ophangmethode. Eventueel kunt u meerdere borden boven elkaar bevestigen met tussenbusjes. U kunt extra kiezen voor een een ophangset. Luxe set (2 x RVS nok, 2 x 1m. RVS draad) of Systeemplafondset (2 x plafondclipje, 2 x klemloodje, 2 x 1m. RVS draad)

Systeem iX Richtingsbord

De grotere overzichts- en richtingsborden completeren dit systeem. Deze zijn leverbaar in 4 breedte- en diverse hoogtematen. Ze zijn standaard afgewerkt met geanodiseerd aluminium eindkappen. De sponningen zijn iets groter dan die van de wandborden. Deze borden worden geleverd met beschermplaat t.b.v.inserts.

Systeem iX Haaks op de muur

Een uitstekend idee voor ruimten, die extra moeten opvallen, zoals bijv. een zusterpost of openbaar toilet. Standaard dubbelzijdig geleverd in 7 verschillende maten. De montage is altijd met de sponningen boven en onder; kops worden de borden afgewerkt met geanodiseerd aluminium kappen.

Systeem iX Wandbord

De licht naar binnen vallende sponning van dit systeem geeft de borden een rank en strak uiterlijk; de kopse zijden worden afgewerkt met grijze of zwarte kunststof kappen, die er tevens voor zorgen dat het wisselen van de inserts niet te gemakkelijk gaat. U kunt kiezen uit vele maten, inclusief de DIN maten A8 tot A3. Normaliter worden de borden gemonteerd met de kappen boven en onder, maar links en rechts kan ook. Indien gewenst kunnen de wandborden van bepaalde ruimten met een schuifpaneeltje worden uitgebreid t.b.v. bijvoorbeeld niet storen a.u.b.; u dient dan wel te monteren met de kappen links en rechts, omdat er een apart bordje met eigen kappen onder het hoofdbord komt.Ook de in een gebouw verplichte aanduidingen (vluchtplan, brandhaspel, nooduitgang, e.d.) integreren prachtig in de bewegwijzering als u ze verpakt in hetzelfde systeem.. sponningen van de profielen altijd boven en onder; afdekkappen altijd links en rechts.

Of bel: 0165 541 949